Bir hiperbolik denklem için ters problemin çözümünün varlığı hakkında


































































Şimdi t=0 için

2

(

x

)

=

0

+

(

x

)

(

x

)

+

0

2

(

x

)

=

(

x

)

(

x

)

(

x

)

=

2 ( x) ( x)

elde edilir.

(1) denkleminin tye göre türevini aldığımızda

3 t 3

=

A t

+

(

x

)

2 t 2

+ (x) (x)

olur. Buradan

(

x

)

=

3

(

x

)

A

( x) ( x)

(

x

)2

(

x

)

(

x

)

=

[3

(

x)

A(x)] ( 2 ( x)

x

)

22

(

x

)

olur.

A

=

c2

2 x2

olduğunda

2 t 2

=

A

+

2 ( x) ( x)

t

+

[3 ( x)

A(x)] ( 2 ( x)

x)

22

(x)

elde edilir.
Eğer ( x,t ) nin

49



57. SAYFAYA BENZER SAYFALAR

tabs_sener_yagiz_191898 - Sayfa
...


57. SAYFA ICERIGI

Şimdi t=0 için

2

(

x

)

=

0

+

(

x

)

(

x

)

+

0

2

(

x

)

=

(

x

)

(

x

)

(

x

)

=

2 ( x) ( x)

elde edilir.

(1) denkleminin tye göre türevini aldığımızda

3 t 3

=

A t

+

(

x

)

2 t 2

+ (x) (x)

olur. Buradan

(

x

)

=

3

(

x

)

A

( x) ( x)

(

x

)2

(

x

)

(

x

)

=

[3

(

x)

A(x)] ( 2 ( x)

x

)

22

(

x

)

olur.

A

=

c2

2 x2

olduğunda

2 t 2

=

A

+

2 ( x) ( x)

t

+

[3 ( x)

A(x)] ( 2 ( x)

x)

22

(x)

elde edilir.
Eğer ( x,t ) nin

49

İlgili Kaynaklar







single.php